Hlavní obsah

Jacksonovi blízcí mají obavy ze zpěvákovy sebevraždy

– SANTA MARIA
Právo, CNN, roš

Zpěvák Michael Jackson zápolí s depresemi. Za jeho čtvrtečním extempore, kdy mu kvůli opožděnému příjezdu do soudní síně hrozil zatykač a propadnutí třímiliónové kauce, nebyla bolavá záda, ale psychické potíže.

Foto: Barbora Frindová

Dožínky hraběte Chotka 2017

Článek

Na popového krále naplno doléhá jednak tlak soudního procesu, v němž mu hrozí 20 let vězení za zneužití nezletilce, a také těžká finanční krize, do níž se kvůli kauze dostal.

Rodina a blízcí přátelé dokonce dali najevo své obavy, že zdeptaný Jackson spáchá sebevraždu. Zpěvák prý celou noc na čtvrtek jednal se svojí rodinou právě o finančních potížích, jimž nyní čelí.

"Nemá problémy se zády. Vymyslel si to, ale je určitě ve vážné duševní krizi," citovala nejmenovaný informovaný zdroj televize Fox News.

Ve středu a ve čtvrtek vypovídala před soudem údajná zpěvákova oběť - 15letý hoch vyléčený z rakoviny ledviny. Potvrdil obvinění obžaloby, že ho Jackson sexuálně zneužíval, nalévat mu alkohol, ukazoval porno a naléhat na něj, aby o všem mlčel.

Podle obžaloby se to stalo dvakrát - v únoru a březnu 2003 na Jacksonově kalifornském ranči Neverland asi 50 km od Santa Marii, kde se koná proces.

Konto vyschlo

Popový král i přes to, že už dávno nepodniká okázalé nákupní nájezdy na starožitnictví a luxusní obchody, kde dokázal utratit za den i desítky miliónů dolarů, nežije nijak lacino: jen režie 125 hektarového ranče včetně údržby zoologické zahrady polkne měsíčně zhruba 350 tisíc dolarů (7,7 mil. Kč).

Situace popové hvězdy, pro niž donedávna stovky tisíc dolarů znamenaly malé kapesné, se radikálně změnila: Jacksonův účet v bance se ztenčil natolik, že personál nedostal druhý týden zaplaceno, a právníci dokonce tři měsíce. Znepokojená rodina pátrá, kam se poděly donedávna bezedné finanční rezervy.

Podle Fox News zpěvákův mladší bratr Randy usilovně shání půjčku aspoň 150 až 250 tisíc dolarů k uhrazení nejneodkladnějších účtů, přičemž se ale proslýchá, že nespokojený Jackson mu dává vyhazov z postu manažera Neverlandu: měl si tu totiž "ulít" stranou značné peníze, postavit za ně přepychový dům v Miami a přivlastnit si i jeden z bratrových luxusních vozů značky Bentley.

I když Jackson nepřišel o příjmy -týdně se například stále prodává asi 15 tisíc CD a DVD s jeho písněmi a koncerty, plynou mu tantiémy z veřejné produkce jeho tvorby a přinejhorším může prodat část podílu v hudebním vydavatelství Sony/ATV Music Publishing - přítok jeho peněz pohlcují splátky úvěru 350 miliónu dolarů, který zpěvákovi poskytla Bank of America. Ta mu přitom už další půjčku odmítla, uvedla televize Fow News.

Reklama

Související témata:

Související články

Michael Jackson věří v ospravedlnění

Za mimořádné pozornosti amerických médií začal v pondělí výběrem poroty v kalifornské Santa Marii proces s popovou hvězdou Michaelem Jacksonem. Ten je obviněn...

Porota v procesu s Jacksonem se rýsuje

Soudce v procesu se zpěvákem Michaelem Jacksonem v úterý překvapivě ukončil výběr kandidátů do poroty už po dni a půl od zahájení hlavního líčení. Původně...

Výběr článků

Načítám