Hlavní obsah

Jackson nebude ve svém případě svědčit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Americký popový zpěvák Michael Jackson nebude vypovídat na svou obhajobu u soudu v kalifornské Santa Marii, před nímž je obžalován ze sexuálního zneužívání dítěte. Vyplývá to z úterního prohlášení Jacksonova hlavního advokáta Thomase Mesereaua. Před soudem však vypovídali televizní komik Jay Leno a herec Chris Tucker, kteří byli posledními svědky obhajoby.

Článek

Mesereau řekl v souvislosti s Tuckerovým vystoupením, že hvězda filmů Křižovatka smrti bude posledním z asi 50 svědků, které obhajoba předvolala. Nepřímo tak potvrdil, že Jackson sám svědčit nebude. Musel by totiž čelit při křížovém výslechu také otázkám obžaloby.

Lena, který patří k nejznámějším televizním komikům v USA, Mesereau předvolal, aby svědčil o telefonických rozhovorech chlapce, který obviňuje Jacksona ze zneužívání. Obhajoba se snaží dokázat, že chlapcova matka se zaměřovala na celebrity a snažila se od nich získat peníze a že v obvinění Jacksona jde také jen o peníze. Nyní čtrnáctiletý chlapec v té době trpěl rakovinou a pomáhalo mu několik celebrit, včetně Tuckera.

Leno uvedl, že ho o peníze nikdo nepožádal a on chlapcově rodině ani žádné nedal. Připustil však, že vzkazy, které mu chlapec nechával, se zdály být "předem nacvičené". "Bylo to ve stylu 'Jsem váš velký fanda, jste nejlepší'. Na dvanáctiletého chlapce se mi to zdálo přehnané. Jsem komik, kterému je přes 50. Nejsem Batman," poznamenal Leno.

Šestačtyřicetiletý Jackson odmítá obvinění, podle něhož chlapce zneužíval na svém ranči v únoru a březnu roku 2003. Bude-li mu vina prokázána, hrozí mu až dvacetileté vězení.

Proces námětem k vtipům

Lenovi poskytuje Jacksonův proces při jeho vystoupeních v populárním pořadu Tonight Show spoustu materiálu k vtipkování a výjimkou nebyl ani večer poté, co svědčil v Santa Marii. "Vlastně jednu chvíli to bylo trochu trapné. Předstoupil jsem před soud a řekli mi, abych ukázal na obžalovaného a já ukázal na LaToyu," poznamenal Leno v narážce na jednu z Jacksonových sester.

Sejně tak si dělal legraci z pověstí, že Jackson v případě osvobozujícího rozsudku odejde ze země, možná do Afriky. "Chce se ztratit v Africe. No Afrika. Spíš by se ztratil ve Švédsku."

"Předvolala mě obhajoba. Zjevně nikdy neviděli tento program," poznamenal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám