Hlavní obsah

Izrael dopadl poslední dva uprchlé palestinské vězně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv

Izraelská policie dopadla poslední dva ze šesti palestinských vězňů, kteří před téměř dvěma týdny uprchli z věznice s nejvyšší ostrahou. Oznámil to izraelský policejní komisař Jakov Šabtaj.

Foto: Škoda

Vůz izraelské policie (ilustrační foto)

Článek

Dva členové militantní skupiny Islámský džihád byli zadrženi před svítáním v palestinském městě Džanín na Západním březnu Jordánu.

Palestinci považují členy ozbrojených skupin uvězněných Izraelem za hrdiny v boji za získání nezávislého státu na územích, jichž se Izrael zmocnil za války v roce 1967. Izrael je považuje za teroristy.

Zbývající čtyři vězni byly dopadeni už před týdnem poblíž města Nazaret na severu Izraele. Všech šest buď bylo dosouzeno nebo je podezřelých z plánování či provedení smrtících útoků na Izraelce.

Odchod z Afghánistánu podle bývalého šéfa Mossadu dopadne na celý svět

Domácí

Z věznice Gilboa, která se nachází poblíž vesnice Bejt Šean u Galilejského jezera, trestanci uprchli 6. září kanalizací ústící do podlahy cely.

Útěk, který připomínal spíše scénu z hollywoodského filmu, vyvolal mezi mnohými Palestinci radost, zatímco Izraelcům udělal ostudu, píše agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám