Hlavní obsah

Grafologové si spletli písmo Blaira a Gatese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Blamáží skončila studie britských grafologů, podle níž premiér Tony Blair začíná jevit příznaky agresivity, duševní nevyrovnanosti a megalomanie. Analýza poznámek, které jejich autor zanechal na semináři světové elity v Davosu, se totiž netýkala Blaira, nýbrž zakladatele americké počítačové firmy Microsoft Billa Gatese.

Foto: Pavel Štěpán

Procházka zimní Dobruškou objektivem Pavla Štěpána.

Článek

Oba muži se setkali na tiskové konferenci, kde Gates - jenž je nyní očekáván v Praze - své poznámky zapomněl.

Zcela v novém světle se tak jeví věta grafoložky Emmy Bacheové v listu The Times, že premiérovo písmo analyzovala před 18 měsíci a nyní zaznamenala výrazné rozdíly.

V době kolem války v Iráku prý rukopis prozrazoval vyrovnanější osobnost.

Nyní analyzovaný text, o němž Gatesův mluvčí přiznal, že patří jeho nadřízenému, podle ní naopak ukazuje na člověka, který chce vítězit v debatách, i když ví, že nemá pravdu. Je prý "obrovsky tvrdošíjný", "ztrácí kontrolu nad děním", a je tím "velmi frustrován".

Premiér nenosí manželce kytky

Britové se přesto tento týden něco nového o svém premiérovi dozvěděli: reportérka televizního vysílání pro mladé June Sarpongová Blaira v prosinci doprovázela a zpovídala nepřetržitě 24 hodin.

Mimo jiné zjistila, že premiér "nikdy neposlal své manželce květiny", protože by ji tím prý "vylekal, že něco provedl". Blair útočil na city mladých i dalšími detaily ze soukromí - nejvíc ze všeho si prý přeje moci jít do hospody nepoznán.

Z osobního setkání s věkovou kategorií od 18 do 30 let však přesto odešel totálně poražen. Nedůvěru mu vyslovily dvě třetiny účastníků televizní show - dvakrát víc než konzervativnímu vůdci Michaelu Howardovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám