Hlavní obsah

Dvanáctiletý Němec zabil kvůli výhrůžkám rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRAUNSCHWEIG

Dvanáctiletý chlapec v německém městě Braunschweig zastřelil rodiče a sám sebe těžce zranil. Podle pátečního vyjádření policie tak reagoval na hádku s otcem kvůli špatným známkám. Otec potomkovi vyhrožoval, že ho pošle do internátní školy, pokud se ihned nezlepší.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

Mrtvé rodiče našel jejich druhý, čtrnáctiletý syn ve čtvrtek večer po návratu domů. Otci (66) ani matce (49) už ale nedokázal pomoci.

K těžce zraněnému bratrovi přivolal sanitku. Chlapec mu ještě před jejím příjezdem stačil říci, že vraždil a poté se pokusil spáchat sebevraždu - střelil se do hlavy.

Bratrovi ještě vysvětlil, že tak reagoval na otcovy výhrůžky týkající se špatných známek ve škole. K činu použil zbraní svého otce.

Zdravotní stav mladistvého pachatele je kritický. Lékaři jej udržují v umělém spánku. Podle nich už ale není v bezprostředním ohrožení života.

Reklama

Související články

Důchodce postřelil v Mnichově 4 lidi a sebe

Rozzlobený šestašedesátiletý důchodce v pondělí dopoledne začal střílet v jedné z ulic na předměstí Mnichova. Zranil čtyři osoby a sám sebe. O případu média...

Výběr článků

Načítám