Hlavní obsah

Demokratická senátorka Amy Klobucharová kandiduje na prezidentku USA

Minneapolis

Zájem o prezidentské křeslo v neděli oznámila americká demokratická senátorka Amy Klobucharová, která se tak stává dalším účastníkem stranického klání o oficiální prezidentskou nominaci Demokratické strany.

Foto: J. Scott Applewhite, ČTK/AP

Demokratická senátorka Amy Klobucharová.

Článek

„Žádám vás, abyste se k této kampani připojili,” řekla Klobucharová svým příznivcům na setkání v Minneapolis. Prezidentské volby v USA se budou konat v listopadu 2020, v první polovině příštího roku jim budou předcházet demokratické primárky, ze kterých vzejde stranický prezidentský kandidát.

Klobucharová, která byla po prvním zvolení do Senátu USA v roce 2006 označována za stoupající hvězdu demokratů, je považována za hlavního uchazeče z amerického Středozápadu. Agentura AP 58letou političku hodnotí jako velmi pragmatickou a jednu z nejproduktivnějších členek Senátu, která se nezdráhá spolupracovat s republikány.

Z řad demokratů již oznámili prezidentskou kandidaturu senátorky Elizabeth Warrenová, Kirsten Gillibrandová a Kamala Harrisová, senátor Cory Booker či bývalý kongresman Julian Castro. Média spekulují, že o demokratickou nominaci se přihlásí také bývalý viceprezident Joe Biden či nezávislý senátor Bernie Sanders.

Reklama

Související témata:

Související články

Hledá se rváč, který Trumpa pokoří

Pokud si někdo neumí představit skandování „Zavřete ho!“ na nominačním sjezdu demokratů 2020, pak nedává pozor, co se děje. Ke kvasu mezi odpůrci prezidenta...

Výběr článků

Načítám