Hlavní obsah

Čína vyhlásila covidovou uzávěru pro 13milionové město

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína ve středu nařídila koronavirovou uzávěru pro 13 milionů obyvatel města Si-an na severu země poté, co tam vzrostl počet případů nemoci covid-19. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na státní sdělovací prostředky.

Foto: Li Yibo, ČTK/AP

Testování na covid v čínském městě Si-an

Článek

Všichni obyvatelé města musí zůstat doma, pokud nemají naléhavý důvod, kvůli kterému musí domov opustit. Úřady zrušily všechnu dopravu z města a do města, s výjimkou zvláštních případů. Uzávěra vstupuje v platnost o půlnoci místního času a bude platit do odvolání. Každé dva dny smí jedna osoba z domácnosti vyjít ten nakoupit základní životní potřeby.

Izraelští experti doporučili čtvrtou dávku seniorům a zdravotníkům

Blízký a Střední východ

Si-an ve středu ohlásil 52 nových lokálních případů nákazy za posledních 24 hodin. Čína přijala přísná pravidla s cílem zamezit šíření koronaviru, což vede k častým uzávěrám a hromadnému testování obyvatel. Tato opatření se v posledních dnech ještě zpřísnila před začátkem zimních olympijských her v Pekingu, jejichž zahájení bude čtvrtého února 2022.

Uzávěra Si-anu patří k nejpřísnějším od roku 2020, kdy Čína uzavřela jedenáctimilionové město Wu-chan, kde byla v prosinci 2019 poprvé zjištěna nákaza virem, později pojmenovaným SARS-CoV-2, který způsobuje nemoc Covid-19.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám