Hlavní obsah

Češka nasedla v Rakousku na sklopenou sedačku lanovky, při seskoku se vážně zranila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sedmapadesátiletá žena z Česka utrpěla zranění poté, co v pátek musela po nástupu seskočit ze sedačkové lanovky v lyžařském středisku Bad Kleinkirchheim-St. Oswald v Korutansku. V sobotu o tom s odvoláním na místní policii informuje agentura APA.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena nasedla na sedačku lanovky, i když bylo sklopené opěradlo. Vlekař dvoumístnou lanovku zastavil a žena mohla seskočit do záchranné matrace. Při tom se podle policie vážně zranila.

Povahu ani rozsah zranění agentura neuvádí, pouze podotýká, že záchranáři ženu odvezli k lékaři, který ji ošetřil a propustil.

Úrazy českých lyžařů jsou v Rakousku poměrně časté a mnohdy končí dokonce smrtí. V lednu v tyrolském skiareálu Ischgl zabila lavina českého lyžaře, který sjížděl uzavřenou sjezdovku. [celá zpráva]

Na konci prosince se vážně zranil pětadvacetiletý Čech v lyžařském středisku v Rakouském Söldenu, když vyjel ze sjezdovky na narazil do stromu. [celá zpráva] Jen o několik dní dříve se při lyžování na ledovci Hintertux v tyrolských Alpách vážně zranil šestiletý chlapec. Narazil hlavou do sněžného děla. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám