Hlavní obsah

Lavina v tyrolském Ischglu zabila Čecha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Imst
Aktualizováno

Lavina v tyrolském skiareálu Ischgl ve čtvrtek pohřbila 44letého Čecha, uvedl server deníku Tiroler Tageszeitung. Muž byl podle policie na uzavřené sjezdovce, když se na protějším svahu utrhla lavina. Následně se sníh utrhl i u sjezdovky, uvedl web Heute.at.

Foto: Profimedia.cz

Skiareál v Ischglu

Článek

Čech byl v zasaženém místě s dalšíma dvěma lidmi, těm se podle stanice ORF lavina vyhnula. Sněhová masa se zjevně uvolnila sama od sebe. Na trojici lidí byla upozorněna policie.

Pomoc proto byla podle informací záchranářů okamžitá, ovšem muže dostali ze sněhové masy bez známek života.

Vyproštění těla bylo obtížné, protože hrozil pád další laviny.

V Tyrolsku je v současné čtvrtý stupeň lavinového nebezpečí z pěti a uzavřeno je i několik silnic. To platí také o dalších lyžařských místech.

Nebezpečí i ve Francii

Ve francouzských Alpách se ve čtvrtek obnovil provoz ve většině lyžařských středisek, která ve středu uzavřela bouře, ale platí v nich nejvyšší stupeň lavinového nebezpečí.

Zavřené zůstává podle serveru Franceinfo téměř celé středisko Chamonix. Místní úřady kvůli hrozícím lavinám kromě toho uzavřely silnice do čtyř místních obcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám