Hlavní obsah

Čech zraněný v Tatrách asi zaplatí zásah horské služby

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Třiatřicetiletý turista z Prahy, který se v neděli těžce zranil v Západních Tatrách, si pravděpodobně zaplatí zásah patnácti členů horské služby z vlastní kapsy. Tato částka může činit podle odhadů až 100 tisíc slovenských korun. Podle nového zákona je totiž každý, kdo poruší zákazy a způsobí si následně zranění, povinen zaplatit zásah horské služby.

Foto: Milan Haluška
Článek

Skupina čtyř českých turistů při výstupu na Ostrý Roháč porušila zákaz vstupu na zdejší turistické stezky, který platí od začátku listopadu až do jara příštího roku.

"Čeští turisté měli výbornou výstroj, ale ani ta nezabránila nehodě a úrazu jednoho z nich. Turista ztratil rovnováhu na zledovatělém terénu a padal asi 150 metrů," upozornil na nebezpečí náčelník Horské záchranné služby Západné Tatry Eduard Dzuroška.

Turista byl s otevřenou zlomeninou nohy převezen vrtulníkem do nemocnice v Popradu. Podrobil se operaci a jeho stav je stabilizovaný.

Anketa

Měli by si podle vás lidé hazardující v horách platit část případných léčebných výdajů?
ANO
67,1 %
NE
15,3 %
Svým zraněním se potrestali už dostatečně
17,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 627 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám