Hlavní obsah

Čaputová už na Slovensku není nejpopulárnější

Expremiér a předseda slovenské opoziční strany Hlas-sociální demokracie Peter Pellegrini poprvé předstihl v žebříčku popularity prezidentku Zuzanu Čaputovou. Vyplývá to z květnového průzkumu agentury Focus pro televizi Markíza.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Článek

Pellegrinimu důvěřuje 44 procent a Čaputové jen 42 procent Slováků. Podle sociologa Michala Vašečky popularita Pellegriniho roste kvůli tomu, že se ve veřejných debatách nevyhraňuje a staví se do středu.

Čaputové škodí, že kromě opozice ji v posledním období často kritizuje také ministr financí a předseda nejsilnější vládní strany Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Igor Matovič.

Na třetím a čtvrtém místě se umístili shodně s 30procentní důvěrou ministr hospodářství a šéf vládní strany Svoboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík a předseda opoziční strany Směr-sociální demokracie Robert Fico.

Čaputové veto sklidilo potlesk i pískot

Zahraniční

Až za nimi následuje předseda vlády Eduard Heger (OLaNO) s důvěryhodností na úrovni 27 procent. Předsedovi parlamentu a vládního hnutí Jsme rodina Borisovi Kollárovi důvěřuje 25 procent Slováků.

Pouze 11 procent Slováků důvěřuje ministru financí a předsedovi OLaNO Matovičovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám