Hlavní obsah

Bývalý prezident USA Reagan slavil 92. narozeniny

Novinky, Jan Horák, DPA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Bývalý americký prezident Ronald Reagan oslavil ve čtvrtek v kruhu rodiny své 92. narozeniny. Jeho žena Nancy uspořádala v kalifornské rezidenci Reaganových v Bel-Air malý večírek, oznámila mluvčí rodiny Joanne Drakeová televizi CBS.

Foto: Ivana Kalinová

Tygr ussurijský Bajkal bude v plzeňské ZOO novou společností pro tygřici Tsamaru.

Článek

Podle ní se vede Reaganovi vzhledem k okolnostem poměrně dobře. Někdejší prezident a hollywoodský herec trpí Alzheimerovou chorobou, což sám oznámil v roce 1994. Od té doby se jeho stav zhoršuje a Reagan bývá jen velmi málo vidět na veřejnosti. Reagan je ovšem držitelem zajímavého rekordu: je nejstarším bývalým prezidentem USA. Před ním se dožili 90 let jen John Adams a Herbert Hoover.

Američané podepisovali blahopřání

O Reaganových narozeninách navštívila spousta lidí Reaganovu knihovnu nedaleko Los Angeles, kde se podepsali na blahopřání pro bývalého prezidenta.

Nancy Reaganová loni na podzim oznámila, že ji její muž už pravděpodobně nepoznává. Naproti tomu se již zotavil po operaci kyčlí, kterou absolvoval v roce 2001 a nyní prý opět normálně chodí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám