Hlavní obsah

Bush si dělal legraci z jiných i sám ze sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Americký prezident George W. Bush se v noci na čtvrtek ve Washingtonu představil jako humorista. Při slavnostní večeři s 1500 zástupci sdělovacích prostředků promítl diapozitivy, které doprovázel zlehčujícími poznámkami na adresu svých spolupracovníků, prezidentského vyzyvatele Johna Kerryho i na sebe sama.

Foto: Marcel Vašut
Článek

Na jednom ze snímků je zachycen Bush, jak se zklamaným výrazem něco hledá pod nábytkem. Prezident to doprovodil výrokem: "Ty zbraně hromadného ničení přece někde být musí."

Ke snímku viceprezidenta Dicka Cheneyho s široce roztaženými prsty dodal Bush tento komentář: "Kdykoli se ho na něco zeptáte, vždy odpoví, že se musí poradit se svým malým přítelem."

A znovu Bush sedící s ošklivým šklebem před poradkyní pro otázky národní bezpečnosti Condoleezzou Riceovou. Podle prezidentova vysvětlení se jí právě pokoušel vysvětlit zahraniční politiku Johna Kerryho.

A ke snímku, na němž hraje karty na palubě prezidentského letounu, Bush uvedl, že se tak před mezinárodním summitem snažil zapamatovat si jména státníků, s nimiž se měl zakrátko setkat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám