Hlavní obsah

Princ Charles má koronavirus. Byl v kontaktu s královnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britský korunní princ Charles měl pozitivní test na koronavirus a zůstane v izolaci. Oznámil to ve čtvrtek na Twitteru. Charles už předloni nemoc covid-19 prodělal, teď se nakazil podruhé. Podle zdroje z královské rodiny byl v kontaktu se svou matkou, 95letou královnou Alžbětou II.

Foto: Profimedia.cz

Princ Charles na akci organizace British Asian Trust

Článek

„Dnes ráno byl princ z Walesu pozitivně testován na covid-19 a nyní je v izolaci. Jeho královská Výsost je hluboce zklamána, že se nemůže zúčastnit dnešních akcí ve Winchesteru,“ stojí dále v příspěvku na společném twitterovém účtu Charlese a jeho manželky Camilly.

Nejmenovanný zdroj z královské rodiny, na nějž se odvolává agentura Reuters, uvedl, že Charles se nedávno setkal se svou matkou Alžbětou, která však nevykazuje žádné příznaky nemoci covid-19.

Charles měl ve Winchesteru odhalit sochu významné britské židovské podnikatelky Licoricie, která ve Winchesteru žila ve středověku.

Princ Charles se nakazil koronavirem

Koronavirus

Ve středu se Charles účastnil společenské akce organizace British Asian Trust, která bojuje s chudobou. Setkal se tam mimo jiné s britským ministrem financí Rishim Sunakem a ministrem zdravotnictví Sajidem Javidem.

Třiasedmdesátiletý Charles měl pozitivní test na koronavirus už v březnu 2020 a později uvedl, že nemoc prodělal jen s mírnými příznaky. V izolaci ve Skotsku tehdy strávil sedm dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám