Hlavní obsah

V Kyjevě postříleli skupinu diverzantů v ukrajinských uniformách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Výbuchy a střelba jsou slyšet na severním předměstí Kyjeva v Obolonu. Byla tam zlikvidována skupina diverzantů v ukrajinských uniformách. Ukrajinské ministerstvo obrany vyzvalo obyvatele, aby ruským agresorům neustoupili, hlásili armádě jejich pohyb a házeli po nich Molotovovy koktejly.

Záznam: Kyjev - UkrajinaVideo: AP/Reuters

 
Článek

„Žádáme občany, aby informovali o pohybu techniky! Vyrobte Molotovovy koktejly, zneškodněte okupanta! Pokojní obyvatelé – buďte opatrní! Nevycházejte z domu!“ stojí v příspěvku, který na Twitteru publikoval oficiální účet ukrajinského ministerstva obrany.

Agentura AP uvedla, že střelba už je slyšet i ve vládní čtvrti.

Předtím se objevily zprávy, že se ruští vojáci zmocnili dvou automobilů ukrajinských sil, převlékli se do ukrajinských uniforem a odjeli do centra Kyjeva. Za nimi měla jet kolona ruských vojenských nákladních aut, uvedla ukrajinská náměstkyně ministra obrany Hanna Maljarová.

Foto: Twitter @_Fashington

Zastřelený diverzant v ukrajinské uniformě

Diverzanti, kteří jeli v ukrajinských uniformách v zabavených vozidlech ukrajinské armády, byli podle Ukrajinské pravdy zastřeleni. List zveřejnil video z Twitteru se zlikvidovanými diverzanty v Obolonu.

Krátce předtím, než byla zlikvidována skupina diverzantů, odehrála se na stejném místě na kyjevském předměstí Obolon děsivá scéna, jejíž záznam se šíří na sociálních sítích. Obrněné vozidlo tam rozdrtilo protijedoucí vozidlo. Seniora za volantem civilního vozu se povedlo vyprostit živého. Není jasné, zda obrněnce řídili Ukrajinci, nebo Rusové, podle všeho však reagovali na střelbu a šlo o nešťastnou náhodu.

V Kyjevě už ráno úřady vyhlásily letecký poplach, v noci na město dopadlo několik ruských raket. Další poplach byl vyhlášen dopoledne.

Ukrajinský generální štáb ve čtvrtek pozdě večer varoval, že ukrajinská metropole je patrně hlavním cílem ruské invaze, k městu se podle zpráv médií probíjejí ruské tanky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zničený obytný dům na předměstí KyjevaVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám