Hlavní obsah

Biskupové USA zveřejní zprávu o zneužívání

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Rada biskupů USA má v pátek publikovat celoamerický přehled o případech sexuálního zneužívání dětí katolickými kněžími. Navazují tím na krok bostonské arcidiecéze, jež ve včerejší zprávě uvedla, že za sexuální obtěžování celkem 815 dětí bylo od roku 1950 obviněno 162 jejích kněží.

Foto: Stanislava Dvořáková

Pohled do provozu na monitoru a ukázky výrobků VÚB v Ústí nad Orlicí a dalších firem přinesly věrnou představu činnosti a nabízených pracovních míst.

Článek

Loni proto souhlasila odškodnit 85 milióny dolarů (1,9 mld. Kč) 502 obětí. Mezitím v massachusettském East Cambridge pokračuje sledovaný soudní proces proti obviněnému bývalému knězi Paulu Shanleymu (74).

"Cítil jsem se hrozně. Řekl, že když to někomu řeknu, nikdo mi neuvěří," vypověděl ve středu muž, který Shanleyho žaluje za zneužívání v letech 1983-89, kdy ho kněz podle jeho slov obtěžoval v lavici v kostele, ve zpovědnici, na faře i v umývárně semináře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám