Hlavní obsah

Biskup na Sicílii si vysloužil kritiku. Řekl dětem, že Santa Claus neexistuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Katolická diecéze na Sicílii se veřejně omluvila za výroky svého biskupa, který řekl dětem, že Santa Claus neexistuje. Uvedla rovněž, že biskup neměl v úmyslu brát dětem iluze dva týdny před Vánocemi.

Foto: John Vizcaino, Reuters

Mávající Santa Klaus v kolumbijské Bogotě

Článek

Snažil se prý jen zdůraznit význam Vánoc příběhem o svatém Mikulášovi, biskupovi, který proslul štědrostí, jako obránce víry a zastánce nespravedlivě obviněných. Informovala o tom agentura AP.

„Ne, Santa Claus neexistuje. Opravdu. A červené šaty, které nosí, vybrala Coca-Cola výhradně pro účely reklamy,” řekl biskup Antonio Stagliano v kostele ve městě Noto k úžasu přítomných dětí i rodičů.

Po kritických reakcích na sociálních sítích se sicilská diecéze omluvila. „Je mi velmi líto, že Stagliano tímto vyjádřením vyvolal u dětí zklamání. Chci zdůraznit, že jeho záměr byl zcela jiný,” napsal mluvčí diecéze Alessandro Paolino na Facebooku.

Santo, přines munici. Republikán se vyfotil před stromečkem i s ozbrojenou rodinou

Amerika

„Samozřejmě nesmíme ničit dětskou fantazii, ale ukazovat dobré příklady, které jsou pozitivní pro jejich život,” dodal s tím, že právě Santa Claus může děti přesvědčit o důležitosti obdarovávání, štědrosti a pomoci.

Paolino ale také řekl, že je třeba se vyvarovat toho, aby byl Santa Claus symbolem konzumu a touhy „nakupovat a nakupovat”.

Někteří rodiče tento výklad uvítali, jiní ale biskupa kritizovali za vměšování se do rodinných tradic. Podle některých zkazil dětem předvánoční čas, navíc v době ovlivněné pandemií covidu-19.

Zapomněl zvednout ruku blikajícímu Santovi, ten teď dělá na sousedy obscénní gesto

Koktejl

„Ukázal jste, že když dojde na rodinnou výchovu a děti, nerozumíte ničemu,” napsala jedna z uživatelek sociálních sítí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám