Hlavní obsah

Anglický farmář dostal doživotí za vraždu své ženy spáchanou před 40 lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Worcester

Nyní devětaosmdesátiletý farmář David Venables si ve středu u soudu v anglickém Worcesteru vyslechl, že stráví zbytek života ve vězení za vraždu své ženy Brendy v roce 1982.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Venables před soudem stanul poté, co byly v roce 2019 nalezeny ostatky jeho ženy v septiku u farmy, kde manželé v 80. letech žili. O případu píše web stanice BBC

Venables se z farmy odstěhoval v roce 2014. Noví majitelé při údržbě septiku objevili zbytky oblečení, chomáč vlasů a lidskou lebku. Laboratorní testy prokázaly, že se jedná o ostatky Brendy Venablesové, která byla 4. května 1982 prohlášena za nezvěstnou.

„Jsem si jistá, že jste Brendu zabil, abyste ji odstranil ze svého života spolu s komplikacemi, které by vám mohl přinést rozvod,” řekla Venablesovi soudkyně Tipplesová.

„O prvcích chamtivosti a sobectví se nedá pochybovat,” dodala soudkyně.

Porota si při soudním procesu vyslechla informace o dvojím životě, který Venables vedl. Od roku 1967 byl střídavě v dlouhodobém vztahu s pečovatelkou jeho matky Lorraine Stylesovou.

Ačkoli Stylesová v roce 2017 zemřela, v roce 1984 policii vypověděla, že Venables byl "celkem klidný", když se jeho žena ztratila.

Soud seznal, že Venables svoji ženu zabil poté, co se Stylesovou znovu navázal romantický vztah.

Soudkyně odmítla tvrzení obhajoby, že se jednalo o zabití v náhlém afektu, protože "proces umístění těla do septiku bez jakékoli stopy vyžadoval pečlivé plánování".

Venables v roce 1982 prohlašoval, že za zmizením jeho ženy stojí její deprese, která ji přiměla uprostřed noci opustit dům, pravděpodobně s úmyslem vzít si život.

Senior Venables musí ve vězení podle rozsudku strávit nejméně 18 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám