Hlavní obsah

Zdravotní stav Ariela Šarona se ještě zhoršil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Bývalému izraelskému premiérovi Arielu Šaronovi se přitížilo. Při novém rentgenu mozku lékaři zjistili další poruchy, výrazně prý také kleslo vylučování moči a rentgen hrudi prokázal oboustranný zápal plic. Sdělil to mluvčí zdravotního centra Šeba u Tel Avivu, kde je Šaron hospitalizován. Neuvedl však, zda je přímo ohrožen život bývalého premiéra, který je už několik měsíců v kómatu.

Článek

Lékaři nyní plánují podávat Šaronovi širokospektrá antibiotika a protizánětlivé léky na bázi steroidů. Osmasedmdesátiletý Šaron od těžkého záchvatu mrtvice přežívá v kómatu. Od té doby se podrobil nejméně osmi operacím, ale stále nenabyl vědomí. Lékaři již nevěří, že by bývalého premiéra a nejmocnějšího muže země dokázali uzdravit.

Ariel Šaron byl hospitalizován 4. ledna, kdy ještě jako šéf vlády utrpěl těžké krvácení do mozku. V dubnu byl prohlášen za neschopného vykonávat funkce premiéra. Na jeho místo nastoupil jeho stranický kolega Ehud Olmert, který vyhrál březnové parlamentní volby.

Další zdravotní komplikace

Koncem července byl Šaron přemístěn na jednotku intenzivní péče, kde se podrobil dialýze, protože mu selhávaly ledviny. Lékaři rovněž zjistili změny v jeho mozkové bláně.

Ariel Šaron, který byl dlouhou dobu jednou z nejvýznamnějších postav izraelské politické scény, krátce před svou nemocí vytvořil novou politickou stranu Vpřed a byl na dobré cestě za třetím premiérským mandátem.

Reklama

Související články

Izrael asi Šarona označí za trvale neschopného

Již v úterý bude pravděpodobně izraelský premiér Ariel Šaron prohlášen za "trvale neschopného" výkonu funkce. Šaron se již třetí měsíc nachází v kómatu a jeho...

Výběr článků

Načítám