Hlavní obsah

Lékaři odložili Šaronovu operaci kvůli infekci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Izraelského premiéra Ariela Šarona čekala v úterý další operace. Lékaři mu chtěli uzavřít otvor v lebce, který tam zůstal po předchozích zákrocích. Kvůli infekci ale operaci nakonec odložili. Osmasedmdesátiletý Šaron je od 4. ledna, kdy jej postihla vážná mrtvice, v kómatu.

Článek

Předseda izraelské vlády od té doby nebyl při vědomí a naděje na jeho uzdravení jsou podle odborníků mizivé. Představitelé nemocnice minulý týden sdělili, že v brzké době rozhodnou o tom, zda přesunou Šarona do zařízení pro dlouhodobě nemocné. Nemocnice označuje Šaronův stav nadále za "kritický, ale stabilní".

Lékaři se chystali při operaci obnovit asi čtvrtinu lebky pacienta, zákroku ale zabránila infekce dýchacích cest. Operace je nutná pro přemístění Šarona do jiného lékařského zařízení. Od lednové mrtvice by to byl již o osmý zákrok.

Premiér je prodrobil zákrokům na dýchacím ústrojí a také na zažívacím traktu. Lékaři mu například odstranili odumřelou část tlustého střeva. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám