Hlavní obsah

Vzbouřenci v Aleppu se pokusili o průlom, při útoku na západ města zemřelo 12 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aleppo

Dvanáct lidí zemřelo ve čtvrtek, když do západní, vládními silami držené části Aleppa dopadly rakety a granáty vypálené vzbouřenci. Mezi oběťmi je i malé děvče, uvedla agentura SANA. Dalších dvě stě lidí bylo zraněno včetně kameramana televize Alam.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Aleppem otřásají na západě mohutné explozeVideo: Reuters

 
Článek

Exilová organizace SOHR monitorující dění v Sýrii oznámila, že v západní části Aleppa explodovala tři auta naplněná výbušninami. SOHR to označuje za zahájení další ofenzivy povstaleckých skupin, které se snaží posunout frontu.

Vládní agentura SANA oznámila, že armádní síly podporované provládními milicemi odvrátily výpad vzbouřenců ve směru na vesnici Minian, když zničily dvě auta s náložemi v době, kdy byl západ Aleppa ostřelován granáty.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Záběr z videa skupiny Džabhát Fatah aš-Šám s útokem sebevražedného atentátník na západě Aleppa

K nasazení sebevražedných atentátníků se na videu se záběry z útoku přihlásila skupina Džabhát Fatah aš-Šám, tedy bývalá Fronta an-Nusra.

Syrské a ruské letectvo podle SOHR pokračovalo v náletech na místo poblíž vojenské akademie, která leží na západním předměstí města.

Asad: Američané podporují teroristy

Syrský prezident Bašár Asad v rozhovoru pro srbský deník Politika zkritizoval Spojené státy a jejich spojence za to, že padlo poslední příměří, protože prý používají teroristy, jak označuje úplně všechny vzbouřence, jako kartu ve hře. Podle něj západní země chtějí použít humanitární operace jako kamufláž pro větší intervenci v Sýrii, ať už přímou, vojenskou, nebo další podporou teroristů.

„Západ, zejména Spojené státy, tlačí na udržení příměří. Žádají o ně pokaždé, když se teroristé ocitnou v těžké situaci. Nedělají to kvůli civilistům. Zkoušejí využít těchto příměří s cílem podpořit teroristy, zajistit jim logistickou podporu, výzbroj, peníze, všechno, aby mohli znovu zaútočit,“ tvrdí Asad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám