Hlavní obsah

Vlády ČR a Izraele v létě zasednou společně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Česká a izraelská vláda budou v létě již podruhé jednat společně. Po loňském zasedání v Praze se tentokrát sejdou v Izraeli za účasti premiérů Petra Nečase a jeho izraelského protějšku Benjamina Netanjahua. Doprovodí je opět někteří ministři obou vlád. Řekl to šéf české diplomacie Karel Schwarzenberg, který do Jeruzaléma přiletěl na dvoudenní návštěvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg (TOP 09)

Článek

Ministr zahraničí během ní bude jednat o přípravě společného zasedání obou vlád. "Jde nám o to, aby se to stalo pravidlem," uvedl k chystanému druhému zasedání vlád Schwarzenberg, který se do Izraele vrátil po více než roce.

"Chceme s našimi izraelskými přáteli zachovat častější kontakty," dodal.

V Jeruzalémě se ministr zahraničí zúčastní česko-izraelského fóra, na které přijde například izraelský prezident Šimon Peres. Schwarzenberg se setká rovněž s izraelskými diplomaty a ministryní spravedlnosti a někdejší šéfkou diplomacie Cipi Livniovou.

Schwarzenberg očekává, že mezi témata pondělních konzultací bude patřit hospodářská spolupráce, válka v Sýrii, vývoj v Izraeli a v Palestině anebo vztahy Izraele s EU či NATO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám