Hlavní obsah

V Iráku postříleli 24 sunnitů podporujících Američany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád
Aktualizováno

Kolem 25 obětí si vyžádal v Iráku sobotní útok ozbrojené skupiny oblečené do vojenských uniforem. Zabiti byli především příslušníci sunnitské milice bojující proti radikálům napojeným na al-Káidu. Mezi oběťmi útoku jižně od Bagdádu je i pět žen.

Foto: Saad Shalash , Reuters

Iráčtí policisté na místě útoku (ilustrační foto)

Článek

Útočníci, kterých bylo deset až patnáct, přijeli ve vozidlech podobných armádním a za svítání vpadli do tří domů ve vesnici Sufíja, která je enklávou sunnitských muslimů na jižním okraji Bagdádu. Oběti ze tří rodin byly svázány a střeleny do týla jako při popravě.

"Sedm lidí jsme našli živých, byli spoutáni," řekl mluvčí bagdádské bezpečnosti Kásim Musáví. Policie podle něj už zatkla 25 osob a oblast uzavřela kvůli pátrání po dalších podezřelých.

Vesnice leží v oblasti, kde byli velmi aktivní sunnitští radikálové. Zabití se stali členy Američany podporovaných milicí, které vznikly před dvěma lety, bojovaly s radikály a přispěly k jejich porážce.

V posledních měsících se příslušníci těchto milicí stali terči několika útoků provedených ze msty.

Násilí v Iráku v posledních letech pokleslo. Během posledních měsíců ale opět mírně narostlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám