Hlavní obsah

Teroristé hovořili o bombě na palubě airbusu s nejmenovanou vládou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Islámští radikálové po pádu ruského Airbusu A321 hovořili o bombě na palubě nejen mezi sebou, ale také s představiteli nejméně jedné nejmenované vlády. Uvedla to v pátek agentura Reuters s odvoláním na zdroje z britských a amerických tajných služeb.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Egyptská armáda střeží zavazadla vyzvednutá z trosek letounu

Článek

Podle Reuters radikálové naznačovali, že za pádem letadla je bomba zřejmě ukrytá v zavazadle, uvedli pod podmínkou anonymity zdroje ze špionáže. Dostat se na palubu mohla několik hodin před letem.

Britské tajné služby už dříve uvedly, že se o pádu stroje bavili ve stejném duchu radikálové mezi sebou. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trasa letu zříceného letounuVideo: Reuters

Nyní se ale ukazuje, že se na toto téma extremisté bavili se zástupci některé vlády.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Zachycení konverzace bylo jedním z hlavních důvodů spolu s nedostatečnými bezpečnostními opatřeními, proč zrušil Londýn všechny lety do Šarm aš-Šajchu. Umožněna je jen evakuace 20 000 britských turistů. První letadla s nimi už odletěla a jedno dorazilo na londýnské letiště Gatwick.

Pokud se prokáže hypotéza, že letadlo zničila bomba na palubě, bude to první případ atentátu na letadlo spáchaného Islámským státem nebo jeho odbočkou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám