Hlavní obsah

Syrská opozice využila pokémonů a žádá o pomoc pro děti

Syrské opoziční skupiny využily současné popularity hry Pokémon Go, aby přilákaly pozornost světa k neutěšené situaci, ve které se nacházejí děti ve válkou zmítané Sýrii. Opoziční Syrská národní rada (SNC), která má podporu Západu, zveřejnila fotografie dětí z obléhaných syrských měst, které drží v rukou obrázky jednotlivých pokémonů s textem, který vyzývá k pomoci.

Foto: Handout, Reuters

Syrský chlapec s obrázkem Pokémona

Článek

Hra Pokémon Go se odehrává ve virtuálním světě, ale navádí hráče na reálná místa, kde sbírají kultovní animované postavičky. "Jestliže hledáte pokémona, najdete ho v Sýrii," napsala opoziční SNC na twitteru.

Mnoho Syřanů má pocit, že si svět konfliktu, při kterém zahynulo již přes 250 000 lidí, nevšímá, poznamenala agentura Reuters. Na jednom ze snímků je dítě, které má na papíře obrázek pokémona Pikachu a nápis "Uvízl jsem v Dumě v oblasti východní Ghúty. Pomozte mi."

Duma je předměstím Damašku, které obléhají již dlouhé měsíce vládní síly. Bombardování je tam téměř na denním pořádku a v oblasti podle OSN uvízly desítky tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Pokémony loví každý 14. Čech

Nová hra Pokémon Go se těší nesmírné popularitě nejen ve světě, ale také v tuzemsku. Pokémony totiž „loví“ sedm procent Čechů, tedy každý 14. uživatel. Vyplývá...

Výběr článků

Načítám