Hlavní obsah

Syrská armáda vybojovala zpět vesnice na západě státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Syrská armáda vybojovala na radikálech zpět čtyři vesnice ve strategické oblasti na západě státu. Armádní zdroj v úterý agentuře Reuters sdělil, že boje pokračují a armáda postupuje.

Foto: George Ourfalian, Reuters

Provládní jednotka v Sýrii

Článek

Minulý týden vojsko přeskupilo obranné jednotky na planině Sahl al-Gháb, která chrání hory a pobřeží, na němž žijí hlavně vládnoucí alávité. Armáda svůj ústup na planině zdůvodnila tím, že musí chránit tyto strategické západní oblasti, z nichž nejznámější je přímořské město Latákíja. Část planiny předtím vybojovali islámští radikálové, mezi nimiž je i fronta An-Nusra, která se hlásí k Al-Káidě.

Armáda teď povolala letectvo, které v noci na úterý bombardovalo obsazené části. V jedné vesnici přišli o život čtyři lidé, ale vojsko čtyři vesnice osvobodilo.

Související témata:

Foto: SANA/Handout, Reuters

Syrský prezident Bašár Asad

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Podle odhadů syrská vláda ovládá už jen čtvrtinu syrského území, avšak s polovinou obyvatel.

Reklama

Související témata:

Související články

Islámský stát použil proti Kurdům yperit

Radikálové z organizace Islámský stát (IS) nasadili při jednom z útoků proti iráckým Kurdům zakázané chemické zbraně. Uvedl to list The Wall Street Journal...

Asadovy síly nasadily napalm, tvrdí opozice

Syrská opozice obvinila prezidenta Bašára Asada, že jeho armáda použila v úterý napalm. List The Guardian s odvoláním na opoziční zdroje uvedl, že napalmové...

Výběr článků

Načítám