Hlavní obsah

Svými nálety jste zabili americkou rukojmí, hlásí Islámský stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extremistické hnutí Islámský stát (IS) ohlásilo smrt americké rukojmí. Podle dřívějších zpráv jí měla být 26letá humanitární pracovnice. Podle džihádistů byla žena zabita při jednom z odvetných jordánských náletů na pozice IS.

Foto: Petra, Reuters

Jordánský letoun startuje k trestnému náletu na pozice Islámského státu v Sýrii v odvětě za upálení pilota Maáze Kasásby.

Článek

Radikálové uvedli, že žena zemřela během vzdušného úderu proti městu Rakka na severu Sýrie. Americké ministerstvo ministerstvo zahraničí to nepotvrdilo, uvedlo, že se informace teprve vyhodnocují.

Islámský stát zveřejnil snímek údajného místa náletu, tento však nebyl nezávisle ověřen.

Aktivisté dříve potvrdili těžké bombardování Rakky. Jordánské vzdušné síly ho vedly v odvetě za upálení svého bojového pilota Maáze Kasásby. [celá zpráva]

Foto: Petra, Reuters

Mučedník a hrdinský pilot, kapitán Maáz Kasásba, stojí arabsky napsáno na bombě, kterou má jordánské letadlo shodit na pozice Islámského státu v Sýrii.

Američanka, jejíž jméno nebylo z důvodu její ochrany na přání rodiny zveřejněno, byla jednou z posledních známých západních rukojmí v rukou Islámského státu. Byla unesena předloni a podle dřívější zprávy stanice ABC News za ni únosci požadovali 6,6 miliónu dolarů (zhruba 140 miliónů korun).

Radikálové ovšem nadále zadržují britského novináře Johna Cantlieho. Několik vězněných Britů a Američanů extremisté loni zavraždili, nedávno pak zabili také dvojici japonských rukojmí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám