Hlavní obsah

Ruští zákonodárci navštívili po útocích syrského prezidenta Asada

Na jednání se syrským prezidentem Bašárem Asadem v neděli dorazila skupina ruských zákonodárců. O setkání, na němž Asad označil raketové údery západních zemí za agresi, informovaly ruské agentury. Syrský prezident ocenil používané sovětské protiraketové systémy a přijal pozvání k návštěvě Sibiře.

Foto: SANA, Reuters

Syrský prezident Bašár Asad

Článek

Asad podle ruských agentur skupině ruských zákonodárců řekl, že údery západními raketami na jeho zemi z noci na sobotu byly aktem agrese. Citovaní zákonodárci rovněž uvedli, že Asad měl „dobrou náladu” a ocenil sovětské systémy protivzdušné obrany, které dnes Sýrie používá při odrážení západních útoků.

Agentury také informovaly, že tématem rozhovoru nebyla dodávka ruských systémů protivzdušné obrany, Asad ale podle nich přijal pozvání na návštěvu sibiřského Chantymansijskéoho autonomního okruhu. Není ale jasné, kdy by se návštěva mohla uskutečnit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rakety nad DamaškemVideo: Reuters

Členové ruského parlamentu se se syrským vůdcem setkali poté, co Spojené státy, Británie a Francie uskutečnily raketový útok na Sýrii v odplatě za údajný chemický útok na syrské povstalecké město Dúmá z minulého týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám