Hlavní obsah

Ruské námořnictvo vypálilo čtyři rakety na Islámský stát u Palmýry

Moskva
Aktualizováno

Ruské námořnictvo ve středu zaútočilo na Islámský stát u syrské Palmýry. Podle ruského ministerstva obrany vypálilo z fregaty Admiral Essen a ponorky Krasnodar čtyři střely s plochou dráhou letu Kalibr.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rusko vypálilo čtyři střely na Islámský stát u syrské PalmýryVideo: Reuters

 
Článek

„Cíli útoku se staly úkryty v oblasti východně od Palmýry, kde se nachází těžká technika a kde se shromažďuje živá síla přesunutá teroristy z Rakky. Všechny cíle byly zasaženy,“ uvedlo podle agentury Interfax ruské ministerstvo obrany.

Nezveřejnilo ale počty zničených kusů nepřátelské techniky, přesto označilo akci za úspěšnou: „Úspěšné splnění úkolu potvrdilo vysokou připravenost sil válečného námořnictva, posádek lodí a ponorky zapojených přímo do použití raketových zbraní. Ruské válečné námořnictvo demonstrovalo schopnost podniknout v krátké době po přijetí rozkazu efektivní údery s pomocí vysoce přesných zbraňových komplexů.“

Dodalo, že ponorka vypálila rakety ponořená pod hladinou.

Rusko podle ministerstva varovalo i země zapojené do úderů proti Islámskému státu: „Velení USA, Turecka a Izraele byla přes existující kanály informována o vypuštění střel s plochou dráhou letu.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám