Hlavní obsah

Putin přiletěl do Sýrie jednat s Asadem

Damašek
Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý zahájil předem neohlášenou návštěvu Sýrie, během níž bude jednat se svým syrským protějškem Bašárem Asadem. S odkazem na sdělení Kremlu o tom informoval server RT.com. Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova chce Putin zavítat na několik dalších míst a sejít se s dalšími syrskými představiteli.

Foto: Sputnik, Reuters

Setkání Vladimira Putina s Bašárem Asadem. Ilustrační foto.

Článek

Syrská agentura SANA oznámila, že se Putin s Asadem sešel na ruské vojenské základně v Damašku.

Putinova cesta do Sýrie přichází jen několik dní po pátečním americkém atentátu na íránského generála Kásima Sulejmáního v Iráku. Sulejmání byl íránskou armádní špičkou a Teherán považuje jeho zabití za faktické vyhlášení války. Washington hovoří o aktu sebeobrany.

„Smrt Americe.“ Všichni američtí vojáci jsou teroristé, uzákonil íránský parlament

Blízký a Střední východ

Rusové vystupují vůči Íránu v řadě konfliktů jako spojenci, spolupracovali například spolu s jeho jednotkami na potlačení povstání vzbouřenců proti armádě Bašára Asada během občanské války v Sýrii.

Nyní se boje soustřeďují v severozápadní provincii Idlib, kam se mnohé z těchto povstaleckých skupin včetně organizací islámských radikálů uchýlily, připomněla ČTK.

Reklama

Související články

Írán odstupuje od jaderné dohody

Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE) v pondělí potvrdila, že Írán odstupuje od jaderné dohody s mocnostmi z roku 2015, byť s možností návratu....

Výběr článků

Načítám