Hlavní obsah

Připravme se na dlouhou vojenskou akci, oznámil izraelský premiér

– Jeruzalém/Gaza • Aktualizováno

Izraelci se musí připravit na „dlouhou vojenskou akci” v pásmu Gazy. V pondělí to oznámil ministerský předseda Benjamin Netanjahu. Útoky na palestinskou enklávu pokračují. V noci na úterý si podle palestinských zdravotnických zdrojů vyžádaly dalších 60 mrtvých. Zasažen byl i dům vůdce hnutí Hamás.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelská armáda zasáhla dům bývalého premiéra HamásuVideo: Reuters

 
Článek

Netanjahu v televizním vystoupení řekl, že operace Ochranné ostří bude dlouhá a rozhodně neskončí, dokud armáda nezničí všechny tunely, z nichž Hamás podniká útoky na území židovského státu. Izraelští občané nemohou podle slov premiéra žít v neustálém ohrožení "shora i zdola".

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Budeme jednat průbojně a zodpovědně, dokud misi nedokončíme," zdůraznil šéf izraelské vlády.

Foto: ČTK/AP

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu také v pondělí odmítl výzvu Rady bezpečnosti OSN, aby s Hamásem uzavřel humanitární příměří. Podle něj by tím ohrozil bezpečnost Izraele. [celá zpráva]

Nejnovější konflikt mezi Izraelci a Palestinci trvá už 22 dnů. Bylo v něm zabito víc než 1100 lidí. Palestinská strana eviduje 1110 mrtvých, izraelská 56.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku na veřejný park v Gaze zemřelo osm dětí a dva dospělíVideo: Reuters

Izraelské údery pokračovaly i v noci na úterý. Podle palestinských úřadů si vyžádaly 60 obětí, většinou ve městě Rafáh a v uprchlickém táboře Búrajdž.

Izraelci také zaútočili na dům předáka Hamásu Ismáíla Haníji. Jeho syn později oznámil, že dům byl ale prázdný. Podle palestinských zdrojů vedl Izrael také útok proti televizní stanici Al-Aksá TV.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám