Hlavní obsah

Pákistánec držel na řetězu u dobytka 12letou křesťanku jako sexuální otrokyni

Novinky, jem
Islámábád

Pákistánská policie minulý měsíc osvobodila dvanáctiletou křesťanskou dívku, kterou unesl, přinutil k sňatku a sexuálně zotročil pětačtyřicetiletý muslim. Muž dívku držel na řetězu v dobytčí ohradě ve třetím největším pákistánském městě Faisalábád. Informoval o tom britský deník The Telegraph.

Foto: Akhtar Soomro, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle rodiny byla dívka unesena z domova 12. června loňského roku a od té doby únosci sloužila jako sexuální i pracovní otrok. Když nebyla 45letému muži po vůli, tak celé dny kydala a uklízela hnůj.

„Řekla mi, že s ní zacházel jako s otrokem. Celé dny uklízela hnůj u dobytka a čtyřiadvacet hodin ji držel přivázanou na řetězu,“ uvedl podle listu The Daily Mail otec dívky, jehož jméno nebylo zveřejněno.

Žena v Pákistánu uřízla násilníkovi penis i varlata

Svět

Únosy dívek jako běžná praxe

Lékařská prohlídka potvrdila opakované znásilnění a řezné rány na kotnících zase svědčí o věznění na řetězu. Rodina zotročené dívky si stěžuje, že policii žádala o pomoc, té se ale dívce dlouhých pět měsíců nedostávalo.

Do případu se proto vložily lidskoprávní organizace, které upozorňují, že jsou podobné případy únosů dívek z náboženských menšin v Pákistánu časté. Některé složky státního aparátu je údajně i přes upozornění přehlížejí. Podle listu The Daily Mail je z křesťanských a hinduistických komunit v Pákistánu každý rok odvlečeno až tisíc dívek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám