Hlavní obsah

Žena v Pákistánu uřízla násilníkovi penis i varlata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ve městě Faisalábád v pákistánské provincii Paňdžáb vyšetřuje případ pokusu o znásilnění, po kterém skončil v nemocnici sám útočník. Žena se totiž bránila tak, že násilníkovi uřízla penis i varlata, píše agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pětadvacetiletá žena vypověděla, že byla doma sama, když do jejího domu vtrhl muž a pokusil se ji znásilnit.

Žena utekla do kuchyně, kde se jí podařilo sebrat nůž. Útočníkovi pak při obraně uřízla penis i varlata, napsala agentur DPA s odkazem na vyjádření místního policisty Mohameda Ilyase.

Útočník je nyní v nemocnici ve Faisalábádu a policisté čekají, až se jeho zdravotní stav zlepší natolik, aby byl schopen výpovědi.

Znásilnění oplatili znásilněním pachatelovy sestry. Pákistánská policie zatkla už 25 lidí

Svět

V Pákistánu jsou každý rok znásilněny stovky žen, uvádějí lidskoprávní organizace. Připomínají ovšem, že uvedená čísla jsou jen vrcholky ledovce, protože mnohé ženy znásilnění vůbec neoznámí, aby nebyly v konzervativní společnosti obviňovány a zostouzeny.

Pachatelé většiny znásilnění nejsou nikdy dopadeni, natož potrestáni kvůli nekvalitním zákonům a komplikovanému trestnímu řízení. V kmenových oblastech Pákistánu se často odehrávají hromadná znásilnění žen jako trest za manželovy zločiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám