Hlavní obsah

Otec pomstil zavražděného syna, postřílel bojovníky Islámského státu

Bagdád/Damašek

Svého syna, jehož v lednu zavraždili radikálové z hnutí Islámský stát, pomstil v iráckém Tikrítu jeho otec. Jak uvedla místní média, vzal pušku a zaútočil na kontrolní stanoviště bojovníků IS.

Záběr z popravy šíitů v Tikrítu

Článek

Případ se udál v neděli. Basil Ramadan zastřelil sedm extremistů, než se jim ho podařilo odvetnou palbou zastavit.

Ramadanův syn Ahmed byl podle místních sdělovacích prostředků jedním z osmi mužů, které Islámský stát zavraždil za to, že poskytovali informace irácké armádě. Video nazvané Soudný den radikálové později umístili na internet.

Osm mužů je v něm navlečeno do oranžových kombinéz, jaké mají vězni v americké věznici Guantánamo. Muži mají zavázané oči a spoutané ruce a extremisté je zabijí zezadu výstřelem do hlavy. [celá zpráva]

Není to poprvé, kdy se nějaký jedinec v Iráku rozhodl pomstít Islámskému státu, upozornil server inquisitr.com.

Poukázal na případ kurdské bojovnice Arin Mirkanové, která se loni v obleženém městě Kobani odpálila před skupinou z Islámského státu. V listopadu se pak mělo skupině ze Svobodné syrské armády podařit proniknout do nejmenovaného tábora IS, kde je zaměstnali jako kuchaře. Následně měli otrávit radikálům jídlo a 12 jich zabít.

Na potraviny od OSN dali vlastní logo

Islámský stát ovládá nejen část Iráku, ale také Sýrie. Světový program pro výživu (WFP) tam vyšetřuje autenticitu snímků, na nichž je vidět jeho potravinové příděly rozdávané s logem IS. Fotografie, které byly pořízeny údajně poblíž syrského Halabu, se objevily na sociálních sítích. [celá zpráva]

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Reklama

Výběr článků

Načítám