Hlavní obsah

Mladík v Istanbulu zachytil v letu dvouleté dítě, které vypadlo z okna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Sedmnáctiletý Feuzi Zabaat zachránil minulý čtvrtek dvouletou syrskou holčičku, která vypadla z okna v druhém patře domu v istanbulské čtvrti Fatih, kde žije početná arabská menšina. Děvčátko zachytil těsně před pádem na chodník, uvedl turecký list Daily Sabah. Jeho čin zachytila bezpečnostní kamera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sedmnáctiletý hrdina chytil dítě, které vypadlo z oknaVideo: Reuters

 
Článek

Když Layla Abudlláhová vařila, její dvouletá dcera Dauha Muhammadová přišla k otevřenému oknu v druhém patře. Alžířan, který pracoval v sousedství, si všiml, že hrozí, že dítě může vypadnout, tak se postavil pod okno.

Dítě skutečně vypadlo a on je zachytil. I když se holčičce nic nestalo, byla vystrašená a otřesená. Mladý Alžířan s dalšími lidmi na ulici se ji snažili uklidnit, než přišla matka.

Sám vypověděl: „Udělal jsem, co bylo potřeba.”

Když se o incidentu dozvěděl otec Jusúf Muhammad, přijel a dal zachránci drobnou odměnu dvě stě tureckých lir (780 korun) a uspořádal náboženskou slavnost za záchranu své dcery.

Reklama

Výběr článků

Načítám