Hlavní obsah

Libye bude hořet červeným plamenem, křičel Kaddáfí v projevu

Tripolis
Aktualizováno

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí v pátek v krátkém projevu vyzval své stoupence v centru Tripolisu, aby bránili Libyi a její ropné zájmy. Před davem lidí také prohlásil, že proti odpůrcům se bude bojovat, pokud to chtějí. Proslov Kaddáfího přenášela libyjská televize.

Foto: Reuters

Muammar Kaddáfí při pátečním projevu mocně gestikuloval.

Článek

"Připravte se bránit Libyi. Připravte se bránit ropu, připravte se bránit důstojnost," řekl tisícům svých přívrženců Kaddáfí. "Tohle je (libyjský) lid, který dostal Itálii do kolen... Zpívejte, tancujte a připravujte se. Jsem uprostřed davu, budeme bojovat a zvítězíme," prohlásil libyjský vůdce na Zeleném náměstí.

Pokud to bude nutné, otevřeme skladiště zbraní, abychom vyzbrojili libyjský lid. Libye bude hořet červeným plamenem
Muammar Kaddáfí

"Za pomoci ozbrojeného lidu dokážeme zvítězit nad všemi útoky. Pokud to bude nutné, otevřeme skladiště zbraní, abychom vyzbrojili libyjský lid. Libye bude hořet červeným plamenem," řekl dále Kaddáfí, který také označil zahraniční média za psy.

Proslov Kaddáfího, který měl na hlavě kožešinovou čepici, byl podle libyjské televize přenášen přímo. BBC ale uvedla, že šlo o záznam natočený dříve během dne. Kaddáfí od vypuknutí nepokojů 15. února vystoupil v televizi počtvrté, poprvé však promluvil přímo mezi lidmi. Na závěr vystoupení posílal svým stoupencům polibky.

Reklama

Výběr článků

Načítám