Hlavní obsah

Izraelský Arab v Beerševě ubodal čtyři lidi, další zranil. Kolemjdoucí ho zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beerševa

Útočník s nožem v úterý v jihoizraelském městě Beerševa zabil nejméně čtyři lidi a následně byl zastřelen, informovala agentura Reuters s odvoláním na izraelskou policii a záchrannou službu. Podle izraelských médií útočil arabský občan Izraele.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Místo činu

Článek

Policejní mluvčí Eli Levy izraelskému Kanálu 13 sdělil, že terorista byl ozbrojený nožem a útočil patrně sám. „Civilista se chopil iniciativy a zastřelil ho,“ uvedl mluvčí.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Pachatel zavraždil tři lidi, další zranil.

Izraelský premiér Naftali Bennett kondoloval pozůstalým a řekl, že se díky zastřelení teroristy podařilo zabránit dalším obětem. Bezpečnostní složky jsou podle premiéra v pohotovosti a tvrdě zakročí proti teroristům a těm, kteří je podporují.

Náborčí Islámského státu

Podle izraelských médií byl útočník arabským občanem Izraele, bývalým učitelem na základní škole a byl vězněn kvůli vazbám na teroristickou organizaci Islámský stát (IS), pro kterou hledal rekruty. Jeho útok uvítaly palestinské teroristické skupiny Hamás a Islámský džihád.

Největší kyberútok na vládní portály v historii. Izrael vyhlásil stav nouze

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám