Hlavní obsah

Izraelské letectvo zaútočilo v Sýrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Izraelské vojenské letectvo zaútočilo v noci na pondělí na devět pozic syrské armády v Sýrii. Jednalo se podle izraelské armády o odvetnou akci za nedělní syrský přeshraniční útok, který zabil třináctiletého izraelského chlapce.

Foto: Profimedia.cz

Izraelský bojový letoun F-16 v Negevské poušti. Ilustrační snímek

Článek

"Mezi zaměřenými cíli byla syrská vojenská velitelství a raketové rampy. Cíle byly zasaženy," uvedla izraelská armáda v prohlášení. Při útocích zemřelo deset syrských vojáků.

Podle mluvčího izraelské armády se jednalo o nejvážnější ozbrojený incident podél izraelsko-syrské hranice od začátku občanské války v Sýrii v roce 2011.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Syrská armáda podle Izraelců v neděli úmyslně vypálila silnější střelu na civilní auto, které jelo u hranice na Izraelem okupovaných Golanských výšinách. Při zásahu auta byl zabit chlapec a zraněni dva další izraelští civilisté, upřesnila v pondělí izraelská armáda. Není prý zatím jasné, zda se jednalo o výstřel rakety, minometu, či děla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám