Hlavní obsah

Islámský stát hrozí Británii útokem tak strašným, že při něm „dětem zbělají vlasy“

Radikální organizace Islámský stát pohrozila Velké Británii strašlivým útokem. Ve svém arabském periodiku Al-Naba uvedla, že Evropa se má připravit na útoky, z nichž „lví podíl“ připadne na Británii. V neděli zveřejnila také video, na němž nicméně hovoří o úderu na Španělsko.

Foto: Profimedia.cz

Záběr z videa, na němž muž v masce, zřejmě běloch, hrozí Španělsku.

Článek

Podle serveru deníku Sunday Times radikálové spojují výhrůžky s rozhodnutím Británie bombardovat sídla IS v Sýrii. Útok na Spojené království má být tak strašný, že „dětem zbělají vlasy“. Podle serveru se hrozby týkají proroctví o soudném dni zmiňovaném v koránu.

Islamisté mezitím zveřejnili video, na němž podle serveru Dail Mail vystupuje francouzsky hovořící dlouhovlasý muž v masce, podle všeho běloch. Ten prohlásil, že IS má v plánu takové útoky, že Západ zapomene na 11. září či listopadový masakr v Paříži. Přímo pak pohrozil Španělsku, které potlačilo nadvládu Maurů v 15. století, a jmenoval města Cordoba a Toledo. Koalici, která pod vedením USA bojuje s IS v Sýrii a Iráku, označil za „imbecilní ničemy“, neschopné džihádisty porazit.

Osmiminutová nahrávka měla vzniknout v irácké provincii Ninive a obsahuje mimo výhrůžek také záběry vraždy pěti mužů střelou do týla.

Reklama

Výběr článků

Načítám