Hlavní obsah

Exploze nálože zabila v Sýrii čtyři ruské vojáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Čtyři ruské vojáky zabila v Sýrii v autě nastražená nálož, oznámilo v pondělí ruské ministerstvo obrany. Je to největší jednorázová ztráta ruských vojáků v Sýrii. Další dva byli zraněni. Vozidlo jelo v koloně převážející syrské vojáky a ruské poradce z letecké základny Tijas do města Homs.

Foto: Omar Sanadiki, Reuters

Zničené město Homs v Sýrii

Článek

„Čtyři ruští vojáci zahynuli 16. února v Syrské arabské republice následkem exploze automobilu, pod nímž byla na dálku odpálena mina,“ citovala vyjádření ministerstva obrany agentura TASS.

Podle webu Sputnik vybuchla mina čtyři kilometry od místa, odkud kolona vyjela. Web dodal, že další dva vojáci byli zraněni a jsou v kritickém stavu. Jejich život se snaží zachránit ruští armádní zdravotníci.

V Sýrii už padlo několik ruských vojáků. Například 5. listopadu vzbouřenci zaútočili na ruskou mobilní nemocnici, kde zabili dva armádní zdravotníky a dalšího zranili, uvedl Sputnik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám