Hlavní obsah

Černá vdova Hayat oslavuje život v chalífátu Islámského státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hayat Boumeddieneová, vdova po atentátníkovi z Paříže Amedym Coulibalym, je živá, těší se dobrému zdraví a je spokojená v chalífátu Islámského státu. Uvedla to v rozhovoru pro magazín Dár al-Islám, který džihádisté vydávají.

Foto: Pařížská policejní prefektura

Hayat Boumeddieneová a její manžel terorista Amedy Coulibaly, který byl zastřelen.

Článek

"Je příjemné žít na území řízeném božím zákonem," řekla například. Potvrdila, že neměla žádné problémy s vycestováním z Francie. V rozhovoru se často dovolávala koránu a vyzývá muslimky, aby byly trpělivé a usnadňovaly svým manželům život.

Nové číslo časopisu vyšlo na internetu s heslem Ať Alláh zatratí Francii a výzvou, aby se zaútočilo na všechny, kdo urážejí proroka Mohameda. Na titulní straně je snímek Eiffelovy věže střežené francouzským vojákem a na dalších pak snímky z Paříže ze dnů po atentátech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hayat Boumeddieneovou zřejmě zachytila kamera na letišti v IstanbuluVideo: Reuters

V nejnovějším vydání radikálové oceňují Coulibalyho čin. Ten zabil v Paříži jednu policistku a o den později zajal zákazníky židovského obchodu. Při přestřelce pak čtyři z nich zahynuli a Coulibaly byl zastřelen.

Hayat Boumeddieneová v rozhovoru uvedla, že Coulibaly byl stoupencem Islámského státu a chtěl se k jeho boji připojit v Sýrii nebo Iráku.

Reklama

Související články

Teroristu Coulibalyho pohřbili u Paříže

Amedy Coulibaly, který před dvěma týdny ve jménu Islámského státu zavraždil v Paříži policistku a čtyři židy v obchodě s košer potravinami, byl pohřben na...

Islámský stát vyzval k zničení Francie

Radikální hnutí Islámský stát ve svém novém videu vyzvalo k dalším útokům ve Francii. Úřady prověřují, zda žena, která se objevuje na snímku, není partnerka...

Výběr článků

Načítám