Hlavní obsah

Britské letectvo ukázalo na videu, s jakou přesností ničí islamisty a jejich techniku v Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Do osvobození iráckého města Tall Afar se zapojilo i britské královské letectvo RAF. Jeho stroje Typhoon a Tornado útočily raketami Brimstone a laserem naváděnými bombami na pozice a auta Islámského státu. Jeden z útoků zveřejnilo britské ministerstvo obrany na videu.

BEZ KOMENTÁŘE: Britské letectvo zneškodnilo vozidlo s teroristyVideo: Ministry of Defence

 
Článek

Smíšená letka dvou tornad a dvou typhoonů podnikla v pondělí dva útoky na dva pick-upy na severu Iráku u Tall Afaru. Vozidla radikálů rakety zasáhly a zničily, uvedl list The Daily Mail.

Nálety pokračovaly i v dalších dnech. Zatímco tornada bombardovala dvě skupiny bojovníků IS severovýchodně od města, smíšená letka typhoonů a tornad použila raketu Brimstone ke zničení nákladního auta ukrytého pod budovou na západním okraji města vozidla.

Ve středu také letka typhoonů použila laserem naváděné bomby Paveway IV a zničila dva obranné posty Islámského státu u syrské Rakky, ze kterých radikálové ostřelovali postupující Syrské demokratické síly (SDF).

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Britský bojový letoun Tornado

Ve čtvrtek zaútočila britská letadla na další čtyři pozice u Rakky, kde zničili kulometnou jednotku a ostřelovače.

Počet obětí náletů stoupá

Mezinárodní letecká koalice vedená Spojenými státy v pátek oznámila, že si její nálety vyžádaly mezi civilisty o 61 životů více, než se původně předpokládalo. Nálety koalice tak mají podle oficiálních údajů od začátku koaličních úderů v létě 2014 celkem na svědomí 685 civilních obětí.

V současné chvíli koalice vyšetřuje dalších 455 nahlášených případů úmrtí civilistů, kteří mohli zřejmě přišli o život při náletech nebo dělostřelecké palbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám