Hlavní obsah

Američtí vojáci v Iráku po výbuchu bomby zabili dva civilisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Američtí vojáci v sobotu údajně zastřelili dva civilisty a zranili dalších pět lidí ve městě Jusufíja nedaleko irácké metropole Bagdádu. Podle agentury AFP to tvrdí zdroje z iráckých pořádkových sil, zatímco americká armáda to popírá. Američané údajně střelbu zahájili po zjevném atentátu na svůj konvoj.

Foto: Profimedia.cz

Americký voják v Íráku

Článek

"Při průjezdu konvoje americké armády vybuchla v Jusufíji na silnici směřující do Hilly bomba," uvedl zdroj z iráckého ministerstva vnitra. Američtí vojáci pak "začali střílet a zabili dva civilisty". Střelba si prý vyžádala rovněž pět zraněných.

Informaci podle AFP potvrdil i nejmenovaný policejní zdroj v Jusufíji, která leží asi 25 kilometrů jižně od Bagdádu.

Mluvčí americké armády v Iráku Barry Johnson však informace dementoval. Američané prý po výbuchu nestříleli a dokonce podle něj nebyli hlášeni ani zranění.

Podle AFP je sobotní incident prvním obviněním amerických vojáků ze zabití iráckých civilistů od 21. října, kdy americký prezident Barack Obama oznámil úplné stažení asi 39 000 amerických vojáků, kteří ještě v Iráku zůstávají, do konce tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám