Hlavní obsah

František navštívil jako první papež Arabský poloostrov

Abú Zabí
Aktualizováno

Papež František v neděli přicestoval do Spojených arabských emirátů. Jako první hlava římskokatolické církve tak stanul na půdě Arabského poloostrova, kde se zrodil islám. František od nástupu do funkce před téměř šesti lety vyzývá k dialogu mezi islámem a křesťanstvím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papež František přiletěl do SAEVideo: Reuters

 
Článek

Letadlo s papežem na palubě přistálo v hlavním městě Abú Zabí krátce před 22:00 místního času (19:00 SEČ). Papeže po přistání přivítal korunní princ emirátu Abú Zabí šajch Muhammad bin Zajd Nahaján, informovala agentura AP.

František v pondělí navštíví Velkou mešitu v Abú Zabí a zúčastní se soukromé schůzky s muslimskou radou starších. Zavítá i na mezicírkevní setkání v Abú Zabí, kde bude jednat se sunnitskými představiteli. V úterý pontifex odslouží v Zajdově sportovním středisku mši, na níž se očekává zhruba 135 000 lidí.

Milion katolíků v emirátu

Na programu má dále návštěvu kostela sv. Josefa a s šajchem Muhammadem chce hovořit o tématu lidského bratrství a míru a také o snášenlivosti církví.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Papež František navštívil Arabský poloostrov. Na snímku ho doprovází korunní princ emirátu Abú Zabí šajch Muhammad bin Zajd Nahaján.

Spojené arabské emiráty jsou islámskou zemí, kterou však podle Vatikánu obývá také zhruba milion katolíků. Na rozdíl od jiných států zde mohou křesťané svou víru volně praktikovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám