Hlavní obsah

Atentát na jihovýchodě Íránu si vyžádal nejméně čtyři mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán

U policejního velitelství v přístavu Čáhbahár na jihovýchodě Íránu u hranic s Pákistánem vybuchla ve čtvrtek dopoledne silná nálož. Zabila nejméně čtyři lidi a dalších asi dvacet zranila. Po explozi následovala přestřelka, uvedla agentura MEHR.

Foto: Tima Agency, Reuters

Íránští policisté při zásahu (ilustrační foto)

Článek

Starosta Čáhbaháru řekl, že teroristé napadli velitelství policie pro provincii Sístán a Balúčistán, kde přístav leží, a použili k tomu auto s výbušninami. Tajemník velitelství dodal, že atentátník jel ve voze značky Nissan a chtěl zaútočit přímo na policejní stanici, ale před branou ho zastavila hlídka, tak se odpálil.

Na místě byla slyšet také střelba, uvedla agentura IRNA, není ale jasné, zda jen střílela policie, nebo došlo k přestřelce s útočníky.

Mezi zraněnými jsou majitelé obchodů i ženy a děti, které byly na ulici.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. V roce 2010 ale zaútočila na tamní mešitu sunnitská skupina Džandalláh a zabila 41 lidí.

Stotisícový Čáhbahár leží na pobřeží Ománského zálivu poblíž pákistánské hranice a je nejjižněji položeným městem v převážně šíitském Íránu. Většinu obyvatel tvoří menšinoví Balúčové, kteří jsou vyznavači sunnitského islámu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám