Hlavní obsah

Írán zasáhlo silné zemětřesení, stovky lidí jsou zraněny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán
Aktualizováno

Západ Íránu v neděli zasáhlo zemětřesení o síle 6,3 stupně, informovala agentura Reuters s odvoláním na americkou geologickou službu USGS. Podle íránské státní televize utrpělo zranění přes 400 lidí, žádná oběť na životě nebyla ohlášena.

Foto: USGS

Epicentrum zemětřesení bylo poblíž íránsko-irácké hranice

Článek

Ohnisko se nacházelo v hloubce 65 kilometrů; otřesy udeřily v oblasti 114 kilometrů severozápadně od města Ílám nedaleko hranice s Irákem a citelné byly i v irácké metropoli Bagdádu a v Kuvajtu.

Guvernér zasažené provincie Kermánšáh řekl státní televizi, že zranění utrpělo 411 lidí. Dodal ale, že většina zranění byla lehkých a hospitalizováno bylo pouze 15 obyvatel.

Obavy z následných otřesů vyhnaly za chladného počasí do ulic několika měst množství lidí, informovala íránská média. Do oblasti ihned zamířily záchranářské týmy. "Nemáme žádné zprávy o úmrtích; většina lidí byla zraněna, když utíkala, nikoli přímo v důsledku zemětřesení," řekl státní televizi šéf íránské záchranné služby.

Otřesy poškodily některé budovy a silnice v provincii Kermánšáh. Způsobily rovněž výpadky elektřiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám