Hlavní obsah

Na doživotí odsouzený turecký sériový vrah po podmínečném propuštění opět zabíjel

Anakar

Turecký sériový vrah Hamdi Kayapinar opět vraždil. Rok a půl po podmínečném propuštění byl zadržen kvůli čtvrteční vraždě strážného Samiho Yilmaze. Jeho zatčení oznámila v úterý tisková agentura Demirören s tím, že se Kayapinar k vraždě přiznal.

Foto: Yagiz Karahan, Reuters

Maskovaný turecký policista

Článek

Kayapinar zmínil i důvod, proč zabil Samiho Yilmaze, který hlídal vilu ve střední Anatolii ve městě Kaiseri: „Líbila se mi jeho pistole.“ Zbraň mu sebral.

Zadržení Kayapinara a prohlídka jeho domu

Když policie prozkoumala kamerové záznamy a vyšetřila okolnosti vraždy, zjistila, že byla provedena přesně ve stylu sériového vraha. V pondělí proto provedla razii v Kayapinarově domě a našla kromě lovecké pušky použité při činu i pistoli oběti.

Kayapinar poprvé vraždil v roce 1994. To mu bylo čtrnáct let a uškrtil ze závisti svého bratra. Za vraždu byl odsouzen, v roce 1998 ale byl podmínečně propuštěn a jen několik měsíců poté začal opět vraždit. Během tří let zabil sedm lidí. Zranil i dva policisty.

Nenávist ke společnosti

Zatčen byl v roce 2002. Za vraždy dostal doživotní trest, ale v únoru 2017 byl po nečekaném rozhodnutí prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana opět podmínečně propuštěn.

V době soudního procesu se Kayapinarovi začalo přezdíval Lovec, protože používal k vraždám loveckou pušku. Své oběti označoval za kořist, uvedl deník Hürriyet.

Muž u soudu uvedl, že vraždil z nenávisti ke společnosti, která propukla, když byl po první vraždě vyobcován z rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám