Hlavní obsah

Tři palestinské radikály zabila palba tanku po nálezu miny u hraničního plotu

– Jeruzalém

Palba izraelského tanku zabila v neděli v Pásmu Gazy u tábora Chán Junís tři příslušníky Islámského džihádu a dalšího zranila. Izraelské obranné síly přiznaly, že střílely na pozorovací stanoviště poté, co byla u plotu nalezena zápalná nálož, kterou se podařilo zneškodnit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelská armáda zabila dva lidi v palestinském Pásmu GazyVideo: Reuters

 
Článek

„Dnes ráno izraelští vojáci neutralizovali nálož nastraženou včera u hraničního plotu v jižní části Pásma Gazy cílem zranit příslušníky Izraelských obranných sil,“ oznámila armáda v prohlášení. „Jako odpověď na nastražení nálože izraelský tank zasáhl pozorovací post Hamásu v jižní části Pásma Gazy.“

O smrti tří radikálů informovaly palestinské zdravotnické zdroje, které citovala agentura AP. Islámský džihád pak přiznal, že zahynuli jeho bojovníci.

V sobotu v noci útočilo na jihu Pásma Gazy u Rafahu také izraelské letectvo v odvetě za pokus narušit izraelský bezpečností plot. Čtyři Palestinci v něm udělali díru a pronikli na izraelské území, kde strávili asi minutu a nechali tam tabuli se slovy: „Pochod za návrat. Návrat země Palestincům.“

Foto: Ibraheem Abu Mustafa, Reuters

Palestinci na místě pozorovacího postu islámského džihádu,který zasáhl izraelský tank.

V sobotu také zemřel izraelský voják Ronen Lubarsky, který se účastnil ve středu nájezdu na Pásmo Gazy a utrpěl velmi těžká zranění, když ho zasáhl kus betonu, který na něj hodili u tábora Al-Am´ari ze třetího patra.

Útok následoval poté, co byl nalezen tunel na severu Pásma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám