Hlavní obsah

Soud s českou pašeračkou v Pákistánu byl kvůli výměně obhájce znovu odročen

– Láhaur

Soud s Češkou Terezou H., která byla letos v lednu zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, byl ve čtvrtek opětovně odročen, tentokrát na úterý 24. dubna. Důvodem odkladu byla skutečnost, že nový právník Češky obdržel teprve v pátek další podkladové dokumenty k případu. Novinkám to řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Foto: repro Geo News

Češka zadržená na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu

Článek

„Podle informací, které máme od asistenta našeho honorárního konzula, který se dnešního stání zúčastnil, tak ani dnes (ve čtvrtek) nedošlo k přednesení obvinění, jak bylo původně plánováno,” uvedla mluvčí. Z obvinění by mělo být jasné, co konkrétně úřady kladou Češce za vinu a za co bude souzena.

Obvinění mělo zaznít již 17. dubna. Kvůli výměně právního zástupce Češky byl ale soud odročen na čtvrtek. Nového právníka, který případ údajně delší dobu sleduje, Češce podle informací ministerstva doporučil ředitel věznice i spoluvězeňkyně.

Smrt nejspíš nehrozí 

Pákistánští celníci ženu zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. [celá zpráva]

Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Heroin našli celníci v kufru zadržené.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. Ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Česko chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Terezy H. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám