Hlavní obsah

Ježiš, on mě zabije, naříká Češka, kterou v Pákistánu chytili s heroinem

O vazbu pro 21letou Češku Terezu H., který byla minulý týden na letišti v pákistánském Láhauru zachycena s 8,5 kilogramu heroinu, se přetahují vyšetřovatelé ze tří oddělení. V pondělí o tom informoval místní tisk. Také se objevilo další video, patrně z výslechu, kde si dívka dává hlavu do dlaní a česky říká „Ježiš, on mě zabije”.

Tereza H. na nahrávce z údajného výslechu

Článek

Na prvním videu, zveřejněném v pondělí, jsou vidět celníci, kteří prohledávají dívčina zavazadla a nacházejí drogy. [celá zpráva] Na druhém je vidět samotná dívka, která zřejmě při výslechu hovoří anglicky o nějakém chlapíkovi z Anglie a poté česky naříká „Ježiš, on mě zabije” a dodává „Ježiš, já to nemůžu říkat”. Z nahrávky není ovšem jasné, o kom hovoří a s kým.

Video je ke zhlédnutí zde.

Foto: repro Geo News

Češka zadržená na letišti v Láhaur s devíti kilogramy heroinu

List Pakistan Today v pondělí napsal, že celníci zadrželi mladou ženu, kterou v Láhauru údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek (AFN) při cestě na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech, odmítají vydat jak protidrogové jednotce, tak letištní ochranné bezpečnostní síle (ASF).

Celní prohlídka Terezy H.Video: Novinky

Deník dále líčí, že zmíněná oddělení si kvůli tomu, do čí gesce případ spadá, navzájem posílají oficiální dopisy. Právnímu posouzení záležitosti ustoupila veškerá práce všech tří oddělení, uvedl dále s dávkou ironie deník Pakistan Today. Z právního hlediska má pravomoc ženu zadržet a vyšetřit protidrogová jednotka.

České ministerstvo zahraničních věcí odmítlo serveru iRozhlas video komentovat.

Za pašování drog v Pákistánu obvykle padají velmi vysoké tresty, přičemž hrozí i trest smrti. Ten se podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám